Markus Jansson

Blogi
CFS / ME / SEID
Mun kamppailu
Twitter
Videot

 

Etusivu

Minusta

Reformi.me

Kannanottojani

Salaukset ja
yhteystiedot

 

EURO: NDEAFIHH
FI8518843500023125

 

 

Sähköposti on helpoin ja luotettavin tapa ottaa minuun yhteyttä. Luen sähköpostini yleensä pari kertaa päivässä, joten yleensä vastaan varsin pikaisesti. Pääasiallinen sähköpostiosoitteeni on , mutta käytän edelleen myös, lähinnä varalla, . Salattu sähköposti on mielestäni luotettavin, näppärin ja kepposia tekevän muistini kannalta paras viestintämuoto.

Minulla on käytännössä kaksi eri PGP-avainta: Oma avaimeni (turvallisin, vaatii avaamista omalla tietokoneellani ja ohjelmillani) ja Protonmailin natiiviavain (kätevin minulle, kun voin lukea viestisi heti kikkailematta Protonmailissa).

GnuPG / PGP-avaimeni sekä sen kopio Google Drivessä ja MEGA:ssa.
Ole hyvä ja varmista saamasi avainten sormenjälki, niiden pitäisi olla
238C 5E9F 6A7E 0650 E520 7AF7 95D3 5933 FA06 7CE2 (oma)
FADA 6BD1 B022 A72A 9B3D D0B9 4993 1D9A 3D6F 3916 (protonmail)

Vanhan, hyvän PGP-ohjelmiston voit ladata tästä: PGP 6.58ckt8.
Uudemman, PGP:n korvaavan ohjelmiston saat täältä: GPG4WIN.

Muista kuitenkin, että olen myös Megassa, joten voit sielläkin lähettää minulle yksityisviestejä, jakaa tiedostoja jne. Käyttäjätunnukseni on tuo protonmailin sähköpostiosoite.

Jos näiden salausohjelmien asentaminen tai käyttö tuntuu liian hankalalta, voit toki aina kirjoittaa minulle viestin Privnote:en ja lähettää sieltä saamasi linkin minulle vaikka sähköpostitse.

Privnoten toimintaperiaate on nerokas: Kirjoittamasi viesti salataan selaimessasi ja sen osoite ja salauksen purkuavain annetaan nettilinkkinä. Edes Privnote ei itse pysty purkamaan salattua viestiäsi. Viesti purkautuu automaattisesti selaimessasi, kun kyseiseen nettilinkkiin mennään. Viestin voi myöskin lukea vain kerran, jonka jälkeen se tuhoutuu. Mikäli joku salakuuntelee viestintääsi ja nappaa tuon linkin (esimerkiksi salaamattomasta sähköpostista), hän voi toki lukea viestin, mutta viestin todellinen vastaanottaja huomaa välittömästi, että viesti on kaapattu ja luettu, koska se ei ole enää saatavissa Privnoten palvelimelta.

Privnoten menetelmä on muutenkin erittäin turvallinen: Koska viesti tuhotaan, se ei vahingossa voi jäädä esimerkiksi vastaanottajan sähköpostilaatikkoon tai tulla kaapatuksi jonkun toimesta myöhemmin luettaviksi (Esimerkiksi kaappaamalla PGP:n salaiset avaimesi)! Paranoidi voi toki salata Privnoten antaman nettilinkin esimerkiksi PGP:llä ennen sen lähettämistä sähköpostitse vastaanottajalle. Tai salata itse viestin PGP:llä ja sitten salata se Privnotella ja lähettää vielä nettilinkinkin PGP:llä salattuna vastaanottajalle. Kaikissa näissä tapauksissa tärkein asia tapahtuu: Alkuperäinen viesti Privnotessa tuhoutuu, eivätkä myöhemmin tapahtuvat PGP:n avainten vaarantumiset tai sähköpostilaatikkoosi jääneet viestit paljasta aikaisempien viestien sisällöstä yhtään mitään.

Privnote on avointa lähdekoodia ja turvalliseksi havaittu
.

 

 
Voit lahjoittaa minulle anonyymisti kryptorahoja tukeaksesi toimintaa. Voit lahjoittaa myös Moneroa ja Dogea!