Yksilöllä on oltava oikeus puolustaa itseään ja muita

Luin kauhuissani TS:ssa (7.12.06) ollutta artikkelia, joka koski aseen käyttöä itsepuolustukseen Suomessa. Artikkelin ja Suomen lain antamana sanoma oli selvä: Vaikka joku uhkaisi sinun tai perheesi henkeä, älä käytä kuolettavaa voimaa puolustautuaksesi vaan soita poliisi ja luota siihen, että sinun ja perheesi tappaja istuu sitten vankilassa teostaan. Älä puolustaudu kunnolla, älä edes omassa kodissasi, vaan tyydy siihen, että tappajasi istuu vuoden, ehkä kaksi linnassa.

Kysyn nyt suoraan, että miten hulluja lainsäätäjiä ja oikeusoppineita meillä tässä maassa oikein on? Miten kriminaalin hengen suojeleminen voi olla tärkeämpää kuin viattomien uhrien? Miten näin järjestön lakinormisto on ikinä päässyt Suomeen syntymään?

Minusta on itsestään selvää, että kaikkien ihmisten pitäisi voida käyttää, tarpeen vaatiessa, kuolettavaa voimaa puolustaakseen itseään tai muita oikeudetonta fyysistä uhkaa kohtaan. Jos kriminaali pääsee hengestään, se on vähän "voivoi" hänelle...olisi kannattanut varmaan puntaroida sitä vaihtoehtoa ennen hänen aloittamaansa väkivallantekoa. Uhri on teossa altavastaajana, nopean tilanteen yllättämä ja peloissaan, häneltä ei voi odottaa mitään kylmänviileää harkintaa tyyliin: Ammunpa sitä käteen ja sitten jalkaan jos ei usko. Monesti ei edes ole aikaa moiseen harkintaan.

Muistakaa nämä asiat, kun vaalit ovat taas kohta tulossa. Kysykää ehdokkailta, ketkä heistä kannattavat näitä nykyisiä kriminaaleja paapovia lakeja ja ketkä eivät ja äänestäkää sen mukaan. Tähän tilanteeseen on saatava muutos!

Markus Jansson
Turku