Ympäristöystävällistä energiantuotantoa(ko)?
(Markus Jansson - Turun Sanomien mielipidepalstalla)

Petri P. Pentikäinen kirjoitti (1.1.) Iltalehdessä energiantuotannosta. En ymmärrä miten hän voi väittää esimerkiksi puun polton olevan hyvä asia. Puun poltto tuottaa suuria määriä pienhiukkasia sekä hakkuut uhkaavat Suomen aarniometsiä. Pienhiukkasiin kuolee WHO:n Euroopan toimiston mukaan jo nykyään satoja tuhansia ihmisiä vuodessa yksistään Euroopassa. Miten kukaan ihmisten terveydestä tai ympäristöstä välittävä voi vaatia puun polton merkittävää lisäämistä?

Pentikäinen sanoi myös olevansa iloinen, mikäli energiataloudellinen katastrofi tulee. En voi mitenkään hyväksyä tätäkään näkemystä. Energiataloudellinen katastrofi tarkoittaa teollisuuden, tuotannon, hyvinvoinnin ja ostovoiman selvää laskua. Käytännössä tämä näkyy siten, että talot pimenevät ja teollisuustuotanto muuttuu kannattamattomammaksi Suomessa.

Nykyaikainen yhteiskunta tarvitsee edullista, turvallista ja ympäristöystävällistä energiaa. Puun poltto ei ole mitään näistä. Ydinvoima on. Tämän tosiasian hyväksyminen vain on joillekin itseään luonnonsuojelijoina pitäville kovin vaikeata.