Media lietsoo taas säteilyhysteriaa

Tshernobylin muistopäivän aikoihin suomalainen(kin) media otti jälleen tärkeimmäksi tehtäväkseen säteilyhysterian lietsomisen. Tshernobyl, tuo Neuvostoliittolainen plutoniumtehdas, tuntuu olevan ydinvoiman vastustajien ja muiden ydinvoimasta yleisesti tietämättömien kestoaihe. Vaikka moisia laitoksia ei länsimaissa ole, eikä todellakaan tule koskaan olemaan olemassa.

Tshernobylistä puhuttaessa muistetaan aina tuoda esille joidenkin ympäristöjärjestöjen tai yksittäisten tutkijoiden "arviot" onnettomuuden uhrien lukumäärästä, eli satoja tuhansia, jopa miljoonia kuolleita. Näin siksi, että nämä luvut ovat suurempia kuin YK:n alaisen UNSCEARin tekemän, kaikkein perusteellisemman ja puolueettoman tutkimuksen arviot. UNSCEARin tutkimus, jonka voi lukea mm. STUK:n nettisivuilta, osoitti, että vain n. 50 ihmisen kuolema voidaan kytkeä Tshernobylin onnettomuuteen. Näistä ihmisistä vain 10 oli laitoksen ulkopuolista henkilöä, siis siviilejä. Miksi tästä vaietaan?

Useat ympäristöjärjestöiksi itseään kutsuvat tahot unohtavat, mikä on ydinvoiman vaihtoehto? Käytännössä se on polttovoima. Polttovoima, jonka aiheuttamiin pienhiukkasiin kuolee joka vuosi jopa 400 000 ihmistä yksistään Euroopassa. Tshernobylin jälkeen Euroopassa on siis kuollut 8 000 000 ihmistä siihen, että meillä ei ole tarpeeksi ydinvoimaa, vaan joudumme yhä käyttämään kivikautista polttovoimaa. Mikseivät "ympäristöjärjestöt" ja media ole tästä lainkaan huolissaan?

Tshernobylin alueelta evakuoitiin ihmisiä kasapäin, eikä osalla alueista saa vieläkään asua. Miksi? Uudelleenasuttamisen raja on 1mSv ylimääräinen vuosiannos. Tästä voitaisiin ilkeästi vetää se johtopäätös, että koko Suomi pitäisi evakuoida välittömästi, koska suomalaiset saavat vuodessa 4mSv säteilyä, joka on miltei 2mSv enemmän vuodessa kuin mitä esim. hollantilaiset saavat. Suosittelen että jokainen kriittinen lukija tekee em. tiedoista omat johtopäätöksensä Tshernobylin pierun merkityksestä suhteessa median lietsomaan pelkoon siitä.

Markus Jansson
Turku