Seksi-ilmoittelun kieltävä laki rikkoo sananvapautta ja lisää ongelmia

1.8.2004 koitti synkkä hetki suomalaisen sananvapauden historiassa. Laillisen elinkeinotoiminnan julkaisu, mainonta ja tiedottaminen kiellettiin lailla. Eduskunnassa laki meni läpi ilman suurempia eettisiä pohdintoja ja perusteluita. Kansalaisjärjestön ja puolueiden keskuudessa asiaa ei ole myöskään juuri kommentoitu.

Lain seurauksena tälle elinkeinotoiminnalle käy, kuten kaikille kieltolakia ja sensuuria osakseen saaneille toiminnoille; se menee maan alle. Järjestäytyneen rikollisuuden piirin, lain valvonnan ja suojan ulottumattomiin, niin asiakkaiden kun erityisesti myyjienkin oikeusturvan heikentyessä. Ilmoittelua, mainontaa ja tiedoittamista se ei tietenkään estä, ainoastaan tekee siitä piiloteltua ja kuluttajan kannalta epäselvää. Erityisesti kärsivät ne kaikki vähävaraiset tätä elinkeinoa harjoittavat, joista monet ovat opiskelijoita, ulkomaalaisia ja muita jo muutenkin ehkä heikossa asemassa olevia.

Eläköön sensuuri! Eläköön kuollut elinkeinovapaus! Eläköön tekopyhyys! Seksipalveluiden myynti-ilmoittelu on nyt, 1.8.2004 alkaen, kielletty Suomessa. "Hyvinvointiyhteiskuntamme" onnistui taas nakertamaan palan pois yksilönvapaudesta ja vapaasta yrittäjyydestä!

Markus Jansson
Turun Nuorliberaalien puheenjohtaja

Jussi Laakso
Turun Nuorliberaalien varapuheenjohtaja